Free cookie consent management tool by TermsFeed Καλοκαίρι στη Σέριφο - Opsis Serifos Houses
close

Καλοκαίρι στη Σέριφο

opsishouses

17 Αυγούστου 2017

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Η ζωή του νησιού που παραμένει παρθένα από τον μαζικό τουρισμό, οι εγκαταλελειμμένες χρυσαφένιες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και ο φιλόξενος κόσμος είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς τη Σέριφο.

Οι άνθρωποι

Οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία τους αλλά στη Σέριφο, όπου ζουν μόνιμα μόλις 1.400 κάτοικοι, ο επισκέπτης αισθάνεται σαν μέλος μιας μεγάλης οικογένειας.
Οι ντόπιοι είναι πάντα πρόθυμοι να σου δώσουν οδηγίες, να σε κεράσουν ένα ποτήρι ούζο ή μια τσάντα με φρέσκα λαχανικά!

Οι παραλίες

Ένα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά της Σερίφου είναι οι όμορφες παραλίες της με τα διάφανα νερά. Σύμφωνα με τους ντόπιους υπάρχουν 72 παραλίες σε όλο το νησί, οπότε θα ήταν αδύνατο να τις επισκεφτεί κανείς όλες. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την μεγάλη αμμώδη παραλία Γάνεμα, τον Κουταλά και τη Βαγιά.

Απομονωμένα βραχώδη μέρη για κολύμπι!

Αν σας αρέσει να είστε οι μόνοι άνθρωποι στην παραλία, υπάρχουν αμέτρητα βραχώδη σημεία στο νησί όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να βουτήξετε από ψηλά. Σας προτείνουμε συγκεκριμένα ένα μονοπάτι στη Συκαμιά, που οδηγεί σε έναν τέλειο μικρό ορμίσκο, με άμμο και σμαραγδένια πράσινα νερά.

Η απλότητα και η δυνατότητα απομόνωσης

Δεν υπάρχουν ανοιχτά μπαρ αργά το βράδυ και ακριβά εστιατόρια αλλά αυτή ακριβώς είναι η γοητεία της Σερίφου! Στη Σέριφο μπορεί κανείς να απολαύσει την ατμόσφαιρα, να κοιτάζει τα αστέρια και να απολαμβάνει τη θέα.

Μύθοι, θρύλοι και ιστορία

Η Σέριφος ήταν ένα σημαντικό σημείο εξόρυξης σιδήρου και αυτό είναι εμφανές σε όλο το νησί. Στο Μεγάλο Λιβάδι τα ερείπια της παλιάς εξέδρας ορυχείων και οι ράγες του σιδηρόδρομου που μπορεί να δει κανείς, δημιουργούν μια ρετρό ατμόσφαιρα και προσφέρουν μια άγρια ομορφιά.

Ο μύθος λέει ότι η Σέριφος κατοικήθηκε και από τους Κύκλωπες, που ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον ορυκτό πλούτο του νησιού. Υπάρχει ο «Θρόνος του Κύκλωπα» στο δρόμο ανάμεσα στον Κουταλά και το Μεγάλο Λιβάδι.

Εύκολη πρόσβαση

Παρόλο που δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σέριφο, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φτάσει κανείς εκεί από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τον Πειραιά, μέσα σε δύο ώρες.

Η Χώρα του νησιού

Η Σέριφος είναι χτισμένη με το κλασικό κυκλαδίτικο αρχιτεκτονικό στυλ και το εντυπωσιακό μέρος της είναι αναμφίβολα η Χώρα του νησιού. Η εξερεύνηση της Χώρας είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσει κανείς την ώρα του, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Αξίζει να περπατήσει στα στενά δρομάκια του και να ανέβει στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και έπειτα να φτάσει στην κεντρική πλατεία για ένα κρύο ποτήρι ούζου.

Παραδοσιακά ταβερνάκια στην παραλία

Υπάρχουν τόσα πολλά παραθαλάσσια ταβερνάκια όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κλασικά ελληνικά πιάτα: φρέσκα ψάρια – μπαρμπούνια, σκορπίνα, κεφτέδες, φάβα, παστίτσιο και μουσικά με τη συνοδεία ούζου ή τοπικού λευκού κρασιού.

Εύκολη πρόσβαση

Ξεχάστε τη Σαντορίνη, όταν ο ήλιος αρχίσει να βυθίζεται στη Σέριφο, η θάλασσα γίνεται χρυσή και έπειτα κόκκινη και ο ουρανός χάνει το βαθύ μπλε χρώμα για να πάρει μια σχεδόν μοβ απόχρωση!

Πηγή: Insider.gr